Saturday 15 August 2015

Ερωτηση

Αμα ζεις σε μεγαλουπολη, εμετακομισες σε ενα σπιτι με αλλους συγκατικους.. εσηις τη δουλεια σου, ηνταλος καμνεις παρεες?

Εν λιο ακυρη ερωτηση... αλλα οκ. Αμα οι φιλοι σου εν μοιρασμενοι ποτζι ποδα σε αλλες χωρες, εχουν τες ζωες τους κτλ. τι καμνεις? Αφτομολας? Εν ημουν ποτε διασημη με παρεες κτλ παντα ειχα 2-3 ατομα... αλλα ναμπου καμνεις? Γυριζεις μονος σου περιπατο? Οκ παεις...1-2 φορες... Κυριως ηνταλος περνας την ωρα σου? Βαρκουμε τη ζωη μου οπως μιλουμε.. Εσεις που εισασταν εξω (εν θελω να πω νεας γενιας μεταναστες..), ηνταλος επερνουσετε τα σαβατοκυριακα? Αλλοι βρισκουν γκομενους/γκομενες κτλ αλλα οκ, για να βρεις πρεπει να κυκλοφορισεις.. 

Αυτα... εστησαμε ενα επιπλο σημερα... επια ενα γυρο το πρωι... νταξι..  

3 comments:

  1. Εν είμαι νέας γενιάς μετανάστης (επερασα για λίγο που τζαμέ αλλά επέρασα για λίγο που τζαμέ άρα έχουμε και λέμε:)

    Σαββατο πρωί: Supermarket να πιάσεις πράματα.

    Σάββατο μεσημέρι: Μαγειρεύεις το φαγητό σου. Αλλά κάμε κάτι gourmet. Οχι chicken nuggets στο φούρνο. Ξεκίνα με μια μακαρονάδα με κολοκυθάκι, κρεμμύδι, μπροκολο γαρίδες και άσπρη σάλτσα. Ωσπου να το ετοιμάσεις, να το φάεις και να καθαρίσεις έγινε απόγευμα.

    Σάββατο απόγευμα: Γραφεις στο ιντερνετ την πόλη σου και ένα χόμπυ που είχες παλιά. Ολο και κάποιο γκρουπ ανθρώπων θα έβρεις και θα πάεις να κοινωνικοποιηθείς. Εναλλακτικά, βάλεις πρόγραμμα να πηγαίνεις τρέξιμο στο πάρκο, ή να διαβάζεις λογοτεχνικό στην πλατεία/βιβλιοθήκη ή ξεκινάς να βλέπεις premier league σε ένα στέκι. (medium προς well done πάντα)

    Σάββατο νύχτα: Κανόνισε game night με τους συγκατοίκους σου. Ξεκίνα με το jungle speed. Αν είναι ξενέρωτοι/ερωτευμένοι και δεν ενδώσουν παρά τις πιέσεις σου, θα πάεις έξω για ένα ποτό να δεις λίγο κόσμο. Εννοείται πάεις με μέσα μαζικής μεταφοράς. 1 ώρα ώσπου να πάεις, κάθεσαι λίγο και 1 ώρα ώσπου να έρθεις επέρασε η νύχτα. Εχει χάζι να βλέπεις κόσμο στο μετρό και απλά να τους παρακολουθείς. Αλλά όχι με creepy βλέμα. Τάχα απλά περιμένεις το μετρό σου.
    Αρχικά αν δεν έχεις κάποιον ναι, θα πάεις μόνη σου. Να γνωρίσεις κάποιον έξω αν δεν το κατέχεις ή αν δεν είσαι ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη είναι δύσκολο.
    Το ιδανικό είναι να βρεις ένα άλλο άτομο της καθημερινότητας σου, το πιο πιθανόν επίσης μετανάστη (συνάδελφο, γείτονα, από τα γκρουπ που είπαμε πιο πάνω) που είναι στην ίδια φάση με εσένα και να ξεκινήσετε να βγαίνετε μαζί. Αν τον γνώριζες υπο άλλες συνθήκες μάλλον δεν θα έβγαινες μαζί του αλλά μην έχεις απαιτήσεις τώρα.

    Κυριακή πρωί: Καθάρισμα το σπίτι/δωμάτιο

    Κυριακή μεσημέρι: Θα βρεις ένα καλό μέρος όπου θα πηγαίνεις για lunch. Κάθε Κυριακή. Θα είναι σαν ιεροτελεστία. Και θα καλείς κόσμο να έρχεται μαζί σου (ο μετανάστης συνάδελφος/συγκάτοικος/γείτονας, κτλ)

    Κυριακή απόγευμα: Μετά το φαγητό πάει πολλά ο ύπνος. Μετά αν θέλεις πας καμιά βόλτα (αυτή που έκανες εχτές το πρωί πχ, που έπρεπε να ήσουν supermarket αλλά εσύ εγύριζες) και το βράδυ είναι η ώρα του λαπτοπ.
    Βρες μια σειρά να βλέπεις, ασχολήθου με το blog σου, μίλα στο skype, κάνε chat, σέρφαρε άσκοπα στο ίντερνετ.
    Εναλλακτικά ξεκίνα να βλέπεις κάποιο τηλεοπτικό προγραμμα της χώρας που είσαι (π.χ. x-factor για να έχεις να κόψεις και μια κουβέντα το πρωί στη δουλειά).

    extra tips:
    - κάμε search στο fb για γκρουπς (π.χ. cypriots in london)
    - dating sites. Μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα, αλλά χωρίς το κόμπλεξ ότι είναι κάτι κακό. 2015, λογικό είναι το ιντερνετ να μας βοηθά ΚΑΙ για να γνωρίσουμε κόσμο. Για παρέα το Σάββατο τη νύχτα ή την Κυριακή το μεσημέρι πχ.
    - βάλε ένα στόχο. Πχ να τρέξεις ένα μαραθώνιο, να κάνεις μια μεγάλη ποδηλασία, να μάθεις μια ξένη γλώσσα (αν κατέχεις καλά εκείνη της χώρας που είσαι), να κάνεις join σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Μέσω του στόχου αυτού θα βρεις και άλλα (μοναχικά?) άτομα και θα κάνεις παρέα.

    Μέσες άκρες τούτα. Ξέρω ότι εκτιμούμε αυτό που δεν έχουμε αλλά είναι ωραία η ανεξάρτητη ζωή στο εξωτερικό. So enjoy it.

    ReplyDelete
  2. Periplanomeno teras... merika pou anafereis den ta eixa skeftei pote... kai einai alithkia oti einai kales idees.. episis eproseksa oti eksw gnwrizeis kosmo arketa eukola... diladi mila sou o kosmos ene snobs px sto gymnastirio... :-)

    ..alla to steki en medium rare.. ;-)

    ReplyDelete