Monday 22 December 2014

Facts

1. Παιζει το τηλ σαν ειμαι μες το αυτοκινητο. "Ναι αμμα..." "Φερε σαν ερκεσε ενα γαλα τζαι ενα ψωμι τζαι ενα γιαουρτι". Κατεβενω σε γνωστο φουρνο πιανω στην κυριολεξια ενα ψωμι, ενα γαλα το μιτσι, 2 κουπες. Ξιανω το γιαουρτι. Παω ταμειο τζαι βαστω το 5ευρο ετοιμο να το δοκω. "8.60 παρακαλω". "ΑΑΑΑΑΑα???!" "Τιι? λαλω της??" Αλλαξα χρωμα, ενομισα εν ακουσα καλα... 

Ρε μα παμε καλα μες τουντο νησι?? 8.60?? Για ονομα... Πλερωνω φευκω τζαι λαλω της μανας μ, που τα τωρα τζαι να παει εν να φουρνιζεις τζαι σικιμε... κυριε λεισον ποιον... Οτι νανε. 

2. Μετα που κουβεντες με κοσμο εκαταλαβα τζαι εμαθα  πραματα τζαι θαματα δαμεσα... οσοι ενε ανεργοι ασχολουντε με τα ταξιθκια τζαι τζινες τες uber μαλακιες εγεμοσε η κυπρος. Προσφατα εμαθα τζαι για αλλο να συμμαθητη μου εμπλεχτηκε... οτι νανε! Εν παμε καθολου καλα μες τουντο τοπο... οι κυπραιοι εν οπου φυσα ο ανεμος, οσοι εν δουλευκουν εξωτερικο, εν ανεργοι τζαι οι υπολοιποι πας τα ταξιθκια... αν ειναι δυνατον... ηξερα οτι σαν λαος εν εχουμε πολλυ νου αλλα επαρασιεστηκε η φαση. Α ασε που οσοι δουλευκουν ή εγιναν ντιτζει η ανοιξαν κλαπ η μπαρακια η καφε. Οτι νανε. Τι επιες τζαι σπουδασες απορω αν θα εκαμνες ετσι δουλειες...τεσπα. 

3. Τζινοι που εμειναν κυπρο οι μισοι συμμαθητες μου εν παντρεμενοι με κοπελλουθκια... φορ κραιστ σεικ δηλαδη... προσωπικα βρισκω το λυπηρο να τελιωνει η ζωη σου στα 26-27 σου... αλλα δεν θελω να κρινω διοτι ο καθενας θκιαλεει τη ζωη του που τον καμνει ευτιχισμενο βασει των επιλογων που καμνει. Που τη μια σιερουμε που εν τα εκαμα ουλλα που τα 20 μου τζαι να βαρεθω τζαι πλεον αμα τα θωρω τουτα νιωθω τυχερη που μπορω να τα καμω τωρα τζαι εν βαστω μιαν αμαξουα να πιενω τες Κυριακες κιτα κελα μες το μολο...τζαι ειμαι σταθερη σε τζινο που εσπουδασα τζαι ας ειμαι εξωτερικο. Νιωθω αξιοπρεπεια ατ λιστ. Στα 22 μου εζηλευκα ασπουμε...ΟΚ. 

4. Σαν λαος λειφκουμαστε χομπυ. Εν εχουμε με τι να ασχοληθουμε, hence τζαι συμβαινουν ουλλα τα πιο πανω νομιζω. Πλας λειπει μας το creativity τζαι το innovation. Εμπειραζει, υγειαν. 

2 comments:

  1. Εν ούλλα που μας λείπουν σαν λαός,πρώτα από όλα η παιδεία, αν δεν έχεις παιδεία δεν έχεις τίποτε όποτε μεν το ψάχνεις μόνο απογοήτευση θα λάβεις! Τι χόμπυ περιμένεις να έχουμε που το τέννις ο κυπραίος έμαθε το που τον Παγδατή πρίν 7 χρόνια! Ασε μην το κουράζεις η δουλεία του κυπραίου και το χόμπυ του είναι να κρίνει τίποτε άλλο τζαί πάντα τους άλλους ποτέ τον εαυτό του! Γιαυτό ας το να πάει!! Btw χρόνια πολλά πάντα με ύγεια και με την ελπιδά ότι κάποτε τούτος ο τόπος θα δεί χαϊρι! (μεν σιερεσε.... εν νόμιζω να το ζήσουμε εμείς, να παρακαλούμε να το ζήσουν τα εγγόνια μας!! :) )
    ΧΧΧΧ

    ReplyDelete
  2. Πραγματι ισχιουν τουτα που λεεις... Τι να γινει...

    Χρονια καλα επισης...

    ReplyDelete